Χωρίς την εξεύρεση της χρυσής τομής έληξε η συνάντηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και του αρχηγού της αντιπολιτευόμενης "Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης" (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Ύστερα από μία μαραθώνια συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 10 ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο κ.Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι ο κ. Γκρούεφσκι δεν έκανε αποδεκτά ορισμένα από τα βασικά αιτήματα που έχει θέσει η αντιπολίτευση για να επιστρέψει στη Βουλή, αλλά και να συναινέσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο αρχηγός του SDSM πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα και ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Ν.Γκρούεφσκι προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, υπό τις παρούσες συνθήκες, τότε η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει σε αυτές.

Ο κ.Γκρούεφσκι ανέφερε ότι η κυβέρνησή του αποδέχτηκε αρκετά από τα αρχικά αιτήματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, ο κ.Τσερβένκοφσκι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους, έθετε συνεχώς νέους όρους.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ακόμη και στην περίπτωση που η αντιπολίτευση αρνηθεί να συμμετάσχει σ' αυτές.

Τα βασικά σημεία διαφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αφορούν τις τροποποιήσεις της εκλογικής νομοθεσίας και τη λειτουργία των ΜΜΕ του ομίλου του επιχειρηματία Β. Ράμκοφσκι, τα οποία ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Ν.Γκρούεφσκι και η λειτουργία τους απειλείται, μετά τη δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών.