Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή σε βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ, που πλήττονται από ισχυρές χιονοπτώσεις και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες φτάνουν σε πολικά επίπεδα.

Στη Φιλαδέλφεια ένας υπάλληλος που εργαζόταν στον καθαρισμό των δρόμων καταπλακώθηκε από τόνους αλατιού που σχημάτισαν πάνω του ένα βουνό ύψους 30 μέτρων.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μια 71χρόνη γυναίκα που έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ πέθανε από το κρύο καθώς είχε προφανώς εξαφανιστεί από το σπίτι της. Δύο ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες εξ αιτίας του παγετού, ενώ άλλοι επτά θάνατοι τα προηγούμενα 24ωρα στις μεσοδυτικές πολιτείες προήλθαν σύμφωνα με τις αρχές από το υπερβολικό κρύο.

Στο Νέα Υόρκη 15 εκατοστά χιονιού έπεσαν στο Σέντραλ Πάρκ ενώ στην Τάιμ Σκουέαρ, οι τουρίστες έπαιξαν χιονοπόλεμο στους -10 βαθμούς. Η θερμοκρασία έπεσε το βράδυ ακόμη και στους -18 βαθμούς και ο νέος δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντι Μπλάσιο συνέστησε στους Νεοϋορκέζους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Θα κάνει πολύ κρύο απόψε. Το χιόνι έχει σταματήσει, αλλά δεν υπάρχει λόγος να βγείτε έξω», είπε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ο ντι Μπλάσιο δημοσίευσε νωρίς το πρωί στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία όπου εμφανιζόταν να καθαρίζει με ένα φτυάρι τον περίβολο του μικρού σπιτιού του στο Μπρούκλιν και να εξηγεί πώς να χειριστούν οι πολίτες το φτυάρι χωρίς να πάθουν οσφυαλγία. Η χιονοθύελλα που η μετεωρολογική υπηρεσία ονόμασε «Ηρακλή», ήταν η πρώτη δοκιμασία για τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις της προηγούμενη Τετάρτη.