Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, το 2007 στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τραγικές παραλείψεις της αστυνομικής έρευνας.

Αξιωματικοί της Scotland Yard εντόπισαν τρεις βασικούς υπόπτους, μέλη συμμορίας, οι οποίοι διέπραξαν μια απαγωγή πολύ κοντά στο σημείο, από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν. Το περιστατικό, όπως αναφέρει η Daily Mail, δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους οι πορτογαλικές αστυνομικές Αρχές, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων των κινητών των απαγωγέων, οι τρεις άντρες έκαναν ένα ασυνήθιστα υψηλό αριθμό τηλεφωνημάτων μεταξύ τους λίγο πριν δηλωθεί η εξαφάνιση της Μαντλίν στο Αλγκάρβε.

Η βρετανική αστυνομία, θεωρεί ότι η απαγωγή που προηγήθηκε της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, αποτελεί «κλειδί» για την  διαλεύκανση της υπόθεσης. Μάλιστα οι Βρετανοί ντετέκτιβ κάνουν λόγο για ντροπιαστική παράλειψη που κόστισε πολύτιμο χρόνο.

Μετά την αποκάλυψη των τηλεφωνικών στοιχείων από τη Scotland Yard, γίνεται έλεγχος σε σπίτια, διαδικτυακές σελίδες που επισκέπτονταν οι ύποπτοι, αν και πολλές φορές οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό, καθώς οι πορτογαλική αστυνομία φέρεται απρόθυμη να συμφωνήσει σε κοινή επίσημη έρευνα.