Αφού τηλεφώνησε σε πιστούς που του έστειλαν επιστολές προκαλώντας έκπληξη και χαρά για την αμεσότητά του, ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να ευχηθεί τηλεφωνικά για τις γιορτές σε μοναστήρι της Ισπανίας.

Κάλεσε, λοιπόν, τις μοναχές Καρμελιτάνε Σκάτλζε ντε Λουθένα, για να τους ευχηθεί χρόνια πολλά και καλή χρονιά, ωστόσο κανείς δεν απάντησε στο τηλεφώνημά του.

Απογοητευμένος που δε βρήκε καμία από τις μοναχές, άφησε μήνυμα στον τηλεφωνητή όπου τους είπε: «Τι κάνουν άραγε οι μοναχές και δε μπορούν να απαντήσουν; Είμαι ο Πάπας Φραγκίσκος, ήθελα να σας χαιρετήσω. Θα δω αν μπορέσω να σας ξανακαλέσω αργότερα. Ο Θεός να σας ευλογεί».

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα El Mundo, που μετέδωσε και το μήνυμά του στον τηλεφωνητή, το οποίο όπως αναφέρεται στο ισπανικό έντυπο έκανε τις μοναχές να βυθιστούν στη ντροπή επειδή έχασαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Ένιωθα σαν να χάνομαι», δήλωσε η αδελφή Αντριάνα ντε Χεσούς Ρεσουσιτάδο, η οποία εξήγησε ότι την ώρα που ο Πάπας τις κάλεσε εκείνες προσεύχονταν, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να απαντήσουν στο τηλέφωνο.

Παρόλα αυτά, όπως υποσχέθηκε στο ηχητικό μήνυμά του, ο ποντίφικας κάλεσε και πάλι τις μοναχές και αυτή τη φορά δεν του απάντησε ο τηλεφωνητής.