Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ενός πλαισίου ειρηνευτικής συμφωνίας, αλλά ακόμη υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο Κέρι προέβη στη δήλωση αυτή ύστερα από συνομιλίες που διήρκεσαν περίπου τρεις ώρες με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, στην έδρα της παλαιστινιακής κυβέρνησης στη Δυτική Όχθη. «Εργαζόμαστε με μεγάλη ένταση και ένα σοβαρό σχέδιο για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αυτή τη διένεξη που έχει κρατήσει τόσο πολύ», εξήγησε ο Κέρι έπειτα από τη δεύτερη μέσα σε 24 ώρες συνάντηση με τον παλαιστίνιο πρόεδρο.

Αυτή είναι η δέκατη επίσκεψη του Κέρι στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μία ειρηνευτική συμφωνία. Ο ίδιος είπε ότι την Κυριακή θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον βασιλιά Αμπντάλα.

«Αρχίζουμε να θίγουμε τα πιο δύσκολα εμπόδια που μένει ακόμη να υπερβούμε», διευκρίνισε.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο θα μεταβεί στην Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.