Το αεροδρόμιο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK) της Νέας Υόρκης έκλεισε για δύο ώρες σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) εξαιτίας της παγωμένης βροχής και του χιονιού, που είχε ως αποτέλεσμα ένα αεροπλάνο να ξεφύγει από το διάδρομο προσγείωσης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το αεροδρόμιο έκλεισε στις 08:32 (13:32 ώρα Γκρίνουιτς, 15:32 ώρα Ελλάδας) ώστε να καθαριστεί ο διάδρομος από το χιόνι. Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου που είχε προβλεφθεί αρχικά για τις 11:30, σύμφωνα με την FAA, τη διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας, επιτεύχθηκε τελικά λίγο πριν από τις 11:00, σύμφωνα με την Αρχή που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Το κλείσιμο των διαδρόμων διατάχθηκε μετά την προσγείωση ενός αεροσκάφους της Delta Airlines με προέλευση το Τορόντο του Καναδά που ξέφυγε από την πορεία του και χτύπησε σε ένα ανάχωμα χιονιού ενώ κινείτο στο διάδρομο προσγείωσης. Κανείς από τους 35 επιβάτες δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με το κανάλι ABC.

Οι καθυστερήσεις στην απογείωση από το αεροδρόμιο, ένα από τα μεγαλύτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπερνούσαν τη μία ώρα και τα 50 λεπτά στις 11:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Γκρίνουιτς), ενώ ακυρώθηκαν περίπου δεκαπέντε πτήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightaware.com που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της αεροπορικής κυκλοφορίας.

Τα άλλα αεροδρόμια της περιοχής είχαν επίσης κάποιες καθυστερήσεις, κατά 40 λεπτά κατά μέσο όρο στη Λα Γκουάρντια και στο Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ. Στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας η καθυστέρηση στις αφίξεις έφθασε κατά μέσο όρο τις δύο ώρες λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών, σύμφωνα με την FAA.

Το αεροδρόμιο Ο'Χέαρ του Σικάγου, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της χώρας, είχε καθυστερήσεις πέντε ωρών και 19 λεπτών κατά μέσο όρο στις πτήσεις.

Ο βορράς των Ηνωμένων Πολιτειών πλήττεται από τις αρχές του χρόνου από πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων.