Ένα αεροπλάνο τύπου Airbus A380 της Singapore Airlines πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Αζερμπαϊτζάν εξαιτίας της απώλειας πίεσης στο θάλαμο των επιβατών.

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη με 467 επιβάτες και 27μελές πλήρωμα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ενεργοποιήθηκε το σύστημα παροχής οξυγόνου με μάσκες και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μπακού χωρίς απρόοπτα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι κανένας από τους επιβάτες ή τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε κι ότι ερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την απώλεια πίεσης.

«Αναμένουμε την άδεια των τοπικών αρχών για τη μεταφορά των πελατών μας σε ξενοδοχείο μέχρι να φθάσει από τη Σιγκαπούρη ένα άλλο αεροσκάφος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας.

Απαντώντας σε πληροφορίες των επιβατών ότι το πρόβλημα οφείλεται σε ελλαττωματική πόρτα, ο εκπρόσωπος είπε ότι «σε νωρίτερη πτήση στο Λονδίνο αναφέρθηκε θόρυβος σε μία από τις κεντρικές πόρτες», αλλά πρόσθεσε ότι «η πόρτα επιθεωρήθηκε από τους μηχανικούς στο αεροδρόμιο του Λονδίνου και καθώς δεν βρέθηκε κάτι το αεροσκάφος έλαβε άδεια απογείωσης».

Η Singapore Airlines είναι μία από τις αεροπορικές εταιρείες με τον μεγαλύτερο στόλο από A380 και συγκεκριμένα διαθέτει 19 αεροσκάφη αυτού του τύπου.

TAGS