Τρία άτομα αγνοούνται από το βράδυ της Δευτέρας στη Γαλικία της βορειοδυτικής Ισπανίας καθώς παρασύρθηκαν από τεράστια θαλάσσια κύματα κατά τη διάρκεια πρωτοφανούς καταιγίδας που σαρώνει την περιοχή, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ενημερώθηκαν για το περιστατικό περίπου στις 18:40 τοπική ώρα και αμέσως ξεκίνησε αποστολή έρευνας και διάσωσης.

Για τη διάσωση των τριών αγνοουμένων, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα κύματα ενώ περπατούσαν στην ακτή στην περιοχή της Λα Κορούνια, έχει επιστρατευτεί ελικόπτερο καθώς η επιχείρηση από τη θάλασσα είναι αδύνατη λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές λόγου του σκότους η έρευνα διεκόπη αργά το απόγευμα και θα επαναληφθεί την Τρίτη.

Η επαρχία της Γαλικίας κηρύχθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τη Δευτέρα, λόγω της καταιγίδας που θα μπορούσε να φέρει στις ακτές κύματα ύψους εννέα μέτρων, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στην περιοχή. Η ισχυρή καταιγίδα σάρωσε επίσης και άλλα τμήματα στη βόρεια ακτή της Ισπανίας όπως τη Χώρα των Βάσκων.