Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να δωρίσει, για τις γιορτές, πενήντα χιλιάδες ευρώ σε ένα ζευγάρι Iταλών ανέργων που ζουν στην πόλη Πορντενόνε της βόρειας Ιταλίας.

Το ζευγάρι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Gazzettino, είχε γράψει πρόσφατα γράμμα στον Καβαλιέρε, ζητώντας του οικονομική βοήθεια. Η Τομμαζίνα Πισιόττου και Μάριο Παντοβάν εξήγησαν ότι πρόσφατα έχασαν και οι δυο την δουλειά τους και ότι σύντομα θα αποκτήσουν δίδυμα.

Ο μεγιστάνας αποφάσισε να τους στηρίξει με τρεις τραπεζικές επιταγές συνολικού ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ, οι οποίες συνοδεύονταν από μια ευχητήρια κάρτα με γραμμένο «είμαι 77 ετών και αντέχω ακόμη στον κατατρεγμό των δικαστικών και της αριστεράς. Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

«Στα παιδιά μου, όταν γεννηθούν, να εξηγήσω ότι ο Άγιος Βασίλης, όντως, υπάρχει», δήλωσε η Τομμαζίνα Πισιόττου στους δημοσιογράφους.

Ιταλοί σχολιαστές, όμως, αναφέρουν πως όταν ήταν πρωθυπουργός, ο καναλάρχης και πολιτικός, δεν ανταποκρίθηκε πάντα με προθυμία σε αιτήματα οικονομικής στήριξης ανέργων.

Η δε εφημερίδα «Ιλ Φάττο Κοτιντιάνο» προσθέτει ότι- αν το επιθυμούσε- ο Μπερλουσκόνι θα μπορούσε να στηρίξει, με 1.500 ευρώ κάθε άνεργο της Ιταλίας.

Η συνολική περιουσία του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού υπολογίζεται, από το περιοδικό Φόρμπς στα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ.