Η κυβέρνηση της Γαλλίας φαίνεται ότι έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τις χώρες της Μέσης Ανατολής καθώς ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ένας από τους γιους του Καντάφι, αποκαλύπτει ότι ο ηγέτης της Λιβύης, χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί!

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ δήλωσε ότι η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί το 2007 και του ζήτησε "να επιστρέψει τα χρήματα", προσθέτοντας ότι είναι "έτοιμος να τα αποκαλύψει όλα", σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.

Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο για τη θέση της Λιβύης απέναντι στη Γαλλία, την πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη λιβυκή αντιπολίτευση, ο Σάιφ αλ Ισλάμ απάντησε: "Κατ΄ αρχάς πρέπει ο Σαρκοζί να μας δώσει πίσω τα χρήματα που πήρε από τη Λιβύη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία".

"Εμείς χρηματοδοτήσαμε την προεκλογική του εκστρατεία και θα το αποδείξουμε. Το πρώτο που ζητάμε από αυτό τον κλόουν είναι να δώσει πίσω στο λιβυκό λαό τα χρήματα. Του προσφέραμε βοήθεια για να κάνει έργα για τον λιβυκό λαό, όμως μας απογοήτευσε", πρόσθεσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ.
"Δώστε μας πίσω τα χρήματα. Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα έγγραφα και τις μεταφορές. Θα τα αποκαλύψουμε όλα σύντομα", διαβεβαίωσε.

Η γαλλική προεδρία από την πλευρά της διέψευσε αυτές τις κατηγορίες, αλλά πρόσφατα το επίσημο πρακτορείο Jana είχε δεσμευθεί ότι θα δημοσιοποιήσει "ένα μεγάλο μυστικό" το οποίο θα οδηγήσει στην πτώση του Γάλλου προέδρου.