Περίπου 300 άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της Τύνιδας κατά της επίσκεψης της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Τυνησία είναι ελεύθερη και δεν είναι προς πώληση", "Η Τυνησία είναι αραβική χώρα, ούτε ιμπεριαλιστική, ούτε σιωνιστική", "Έξω οι ΗΠΑ" φώναζαν οι διαδηλωτές, τους οποίους παρακολουθούσε μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, που υποστηρίζονταν δύο ελικόπτερα του στρατού, ένα θωρακισμένο όχημα εξοπλισμένο με μία αντλία νερού και πολλές δεκάδες αστυνομικοί.

Στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές έγραφε: "ο μάρτυρας άφησε ένα μήνυμα: όχι στην αμερικανική κηδεμονία", "όχι στην ηγεμονία, ναι στην ισότητα".

Μία πρώτη διαδήλωση κατά της επίσκεψης της Κλίντον στη χώρα είχε πραγματοποιηθεί χθες Τρίτη κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών.

"Είμαστε κατά της επίσκεψης της Χίλαρι Κλίντον ή οποιουδήποτε άλλου Αμερικανού εκπροσώπου, δεν έχουμε ξεχάσει τα αμερικανικά εγκλήματα στο Ιράκ", δήλωσε μία φοιτήτρια 22 ετών.

Η Κλίντον πήρε μέρος στη συνάντηση της Ομάδας των 8 (G8) στο Παρίσι με θέμα τη Λιβύη και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Αίγυπτο, ενώ αναμένεται να μεταβεί και στην Τυνησία.