"Καλούς στόχους" στη νέα χρονιά για τον εαυτό τους, όπως περισσότερη άθληση και υγιεινότερη διατροφή, θέτουν οι Αυστριακοί πολίτες, όπως καταγράφει αντιπροσωπευτική σχετική δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία ωστόσο μόνον ένα ελάχιστο ποσοστό φέρεται να έχει στις προσωπικές επιδιώξεις του για το 2014 κάποια "στράτευση" ή εθελοντική ενασχόληση με τα κοινά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, ένα μεγαλύτερο ποσοστό των Αυστριακών από ό,τι πέρυσι ξεκινά τον καινούριο χρόνο με αισιοδοξία, συγκεκριμένα ένα 48%, από 43% τον Ιανουάριο του 2013, ενώ ταυτόχρονα φέρεται να έχει περιοριστεί το ποσοστό εκείνων που έχουν ανησυχίες για τη νέα χρονιά, από το 22% πριν από έναν χρόνο στο 19% εφέτος.

Σαφώς πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι νέοι από εκείνους μεγαλύτερης ηλικίας, όπως επίσης εκείνοι που διαθέτουν κάποια μόρφωση σε σχέση με τους απόφοιτους της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Περίπου οι μισοί εκ των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση θεωρούν πως μέσα στο 2014 θα υπάρξει κάποια αλλαγή στην επαγγελματική και στην κοινωνική τους κατάσταση, με ένα ποσοστό 20% να αναμένει τη βελτίωσή της και το 22% τη χειροτέρευσή της.

Ως προς τους στόχους και τις προθέσεις, ένα τρίτο των ερωτηθέντων φέρεται να θέτει για το 2014 δύο έως τρεις στόχους, ενώ επίσης ένα τρίτο θέτει μέχρι και έξι στόχους τους οποίους προτίθεται να υλοποιήσει μέσα σε αυτή τη χρονιά, ενώ για ένα πέμπτο οι στόχοι είναι ακόμη περισσότεροι.

Ένα ποσοστό 47% των ανθρώπων με στόχους για τη νέα χρονιά, θέλει να κάνει στη διάρκειά της περισσότερη άθληση, ένα 37% να διατρέφεται πιο υγιεινά, το ένα τρίτο στοχεύει το αδυνάτισμα και ένα 23% να κόψει το κάπνισμα.

Ένας στους δέκα προτίθεται να περιορίσει το χρόνο που διαθέτει για τηλεθέαση ή για ενασχόληση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και μόλις ένα 5% σχεδιάζει να μειώσει το χρόνο που αφιερώνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το ίδιο χαμηλό ποσοστό, στο 5%, είναι όσοι που θα αφιέρωναν χρόνο για εθελοντική "στράτευση" για τα κοινά.