Ιταλία: Της πήραν την κόρη γιατί... ζούσε από κοινωνικά επιδόματα!

Ιταλία: Της πήραν την κόρη γιατί... ζούσε από κοινωνικά επιδόματα!

Το τετράχρονο κοριτσάκι μιας Ρουμάνας μετανάστριας στην Ιταλία χωρίστηκε από τη μητέρα του επειδή αυτή ζούσε σαν «παράσιτο» από κοινωνικά επιδόματα και από τη βοήθεια που της έδινε η τοπική εκκλησία, μετέδωσαν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα δικαστήριο ανηλίκων έστειλε αστυνομικούς με πολιτικά και κοινωνικούς λειτουργούς σε παιδικό σταθμό στο Ραπάλο, κοντά στη Γένοβα, για να πάρουν το παιδί και να το δώσουν σε θετή οικογένεια, αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα Il Secolo XIX.

Το δικαστήριο πήρε την απόφαση αυτή να απομακρύνει το παιδί από τη μητέρα του επειδή ο τρόπος ζωής της ήταν "ασταθής, επισφαλής, αντίθετος με την ανάληψη πραγματικών δεσμεύσεων και μοιάζει με αυτόν ενός παράσιτου όσον αφορά τη λήψη βοήθειας", υποστηρίζεται στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου αυτού.

Η 38χρονη γυναίκα ελέχθη ότι ζει σε ξενώνα που ανήκει στην τοπική ενορία, ότι κερδίζει μερικές εκατοντάδες ευρώ το μήνα ως επιστάτρια και ότι αρνήθηκε διάφορες ευκαιρίες για απασχόληση που της πρότειναν οι αρχές.

Τα χρόνια που πέρασαν η 38χρονη έδειξε ως μητέρα «σοβαρές ελλείψεις και ανευθυνότητα» και ότι «δεν μπορεί να θρέψει και να φροντίσει μόνη της την κόρη της», παρά την μεγάλη εξωτερική βοήθεια που λάμβανε, σύμφωνα με το δικαστήριο.

«Πείτε μου τι να κάνω για να πάρω πίσω την κόρη μου, δεν έκανα τίποτα» κακό, είπε η ίδια η μητέρα, τις δηλώσεις της οποίας μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Την μητέρα υπερασπίστηκε εξάλλου και ο επικεφαλής του παιδικού σταθμού στον οποίο πήγαινε η 4χρονη. Αυτός δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το παιδί έδειχνε πάντα φροντισμένο.

Μια νέα ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 30 Ιανουαρίου, κατά την οποία το δικαστήριο ανηλίκων θα αποφασίσει αν η μητέρα μπορεί να πάρει πίσω το παιδί της και υπό ποίους όρους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο