Οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις χριστιανών που δολοφονήθηκαν εξαιτίας της θρησκευτικής τους πίστης σε ολόκληρο τον κόσμο διπλασιάστηκαν το 2013 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τη Συρία να μετρά περισσότερα θύματα τη χρονιά που μόλις τέλειωσε, συγκριτικά με το συνολικό παγκόσμιο απολογισμό του 2012, καταγράφει ετήσια έρευνα.

Η οργάνωση Open Doors, η οποία υποστηρίζει τους χριστιανούς οι οποίοι υφίστανται διωγμούς σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2013 κατέγραψε τις δολοφονίες 2.123 «μαρτύρων», ενώ το 2012 ο αριθμός των θανάτων αυτού του είδους ανήλθε στους 1.201. Μόνο στη Συρία πέρυσι καταγράφηκαν 1.213 τέτοιοι θάνατοι, υπογράμμισε.

«Πρόκειται για μια απειροελάχιστη καταγραφή η οποία βασίζεται σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε» δήλωσε ο Φρανς Βίρμαν, επικεφαλής της διεύθυνσης έρευνας της οργάνωσης Open Doors. Οι εκτιμήσεις άλλων χριστιανικών ομάδων τοποθετούν τον ετήσιο απολογισμό σε έως και 8000 θανάτους.

Η έκθεση της οργάνωσης τοποθετεί τη Βόρειο Κορέα στην κορυφή της λίστας των 50 πιο επικίνδυνων χωρών για τους χριστιανούς, μια θέση που διατηρεί εδώ και 12 χρόνια, αφότου δηλαδή άρχισε η εκπόνηση αυτής της ετήσιας έρευνας. Η Σομαλία, η Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν ακολουθούν στις επόμενες τέσσερις θέσεις.

Η οργάνωση αυτή, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, σημειώνει την αύξηση των περιστατικών βίας εναντίον των χριστιανών στην Αφρική και υπογραμμίζει ότι οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι είναι υπεύθυνοι για τους περισσότερους διωγμούς στις 36 χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογό της.

«Ο ισλαμικός εξτρεμισμός είναι ο πιο δεινός διώκτης της χριστιανικής εκκλησίας παγκοσμίως», ανέφερε η οργάνωση αυτή.

TAGS