current views are: 1

9 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση05:44

Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος από την συντριβή ελικοπτέρου του αμερικανικού στρατού

Ελικόπτερο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβη στη θάλασσα χθες, ανοιχτά του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια των ανατολικών ΗΠΑ. 

Δημοσίευση 05:44’
αρθρο-newpost

Ελικόπτερο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβη στη θάλασσα χθες, ανοιχτά του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια των ανατολικών ΗΠΑ. 

Ελικόπτερο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού συνετρίβη στη θάλασσα χθες, ανοιχτά του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια των ανατολικών ΗΠΑ. Πέντε άτομα επέβαιναν σε αυτό, εκ των οποίων δύο είναι νεκρά και ένα αγνοείται, ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό. 

Το ΜΗ-53Ε Sea Dragon συνετρίβη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους γύρω στις 11.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη, ανοιχτά της μεγάλης αμερικανικής ναυτικής βάσης. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε άσκηση ρουτίνας όταν σημειώθηκε το δυστύχημα. 

Δύο μέλη του πληρώματος ανασύρθηκαν νεκρά, άλλα δύο νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νόρφολκ, το ένα σε κρίσιμη κατάσταση, το δεύτερο παρουσιάζει βελτίωση στην υγεία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού ναυτικού. 

Ελικόπτερα και πλοία του πολεμικού ναυτικού, με την υποστήριξη πλοίου περιπολίας της αμερικανικής ακτοφυλακής, συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό του πέμπτου επιβαίνοντος στο ελικόπτερο. Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος. 

Το δυστύχημα σημειώνεται την επομένη της συντριβής ενός ελικοπτέρου Pave Hawk HH-60G της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην παράκτια περιοχή του Νόρφολκ στη Βρετανία. Και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση όταν συνετρίβη σε ελώδη περιοχή του Νόρφολκ στη βορειοανατολική Αγγλία.


σχετικα αρθρα