Εμπρησμό βλέπει, στο αρχικό στάδιο της έρευνας, η γερμανική αστυνομία σε πυρκαγιά που έκαψε καταφύγιο στο Γκέρμερινγκ, έξω από το Μόναχο, όπου έμεναν συνολικά 60 μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο. Η αστυνομία αναζητεί έναν 30χρονο που φαίνεται ότι βρισκόταν στο σημείο λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά και εξαφανίστηκε όταν έγινε αντιληπτός.

Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική επικεντρώνονται, βάσει της φωτιάς και των μαρτυριών, στο ενδεχόμενο εμπρησμού. 

H πυρκαγιά «φαίνεται πως ξεκίνησε σκόπιμα» ανέφερε η αστυνομία, η οποία ακόμη ωστόσο δεν φτάνει στο σημείο να μιλήσει για εμπρησμό με ρατσιστικό κίνητρο. 

Η πυρκαγιά, τα ξημερώματα της Τετάρτης, έγινε αμέσως αντιληπτή και όσοι κοιμούνταν στον χώρο πρόλαβαν να απομακρυνθούν. 

Η φωτιά ξεκίνησε αργά τη νύχτα από ξύλινη πρόσοψη στο μεσαίο τμήμα της εγκατάστησης και μέχρι να την σβήσει η Πυροσβεστική είχε επεκταθεί και στον υπόλοιπο χώρο. 

Η ζημιά είναι αρκετά μεγάλη (αποτιμάται σε 200.000 ευρώ), αλλά η εγκατάσταση παραμένει κατοικίσιμη και ορισμένοι από τους συνολικά 60 μετανάστες που μένουν σε αυτήν επέλεξαν να επιστρέψουν.

Η αστυνομία έχει δώσει την περιγραφή του 30χρονου στη δημοσιότητα και έχει καλέσει όποιον έχει υπόψη του «ύποπτες κινήσεις» στην περιοχή να επικοινωνεί με ειδική τηλεφωνική γραμμή.