Κλινικά νεκρή είναι η θεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ύστερα από χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου, σύμφωνα με πηγές από τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον, όπως αναφέρει η Telegraph.

Τα δημοσιεύματα έρχονται λίγες ημέρες μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, πως η Κιμ, 67 χρονών, ήταν νεκρή και πως μπορεί να είχε αυτοκτονήσει.

Η μοναχοκόρη του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιλ Ιλ Σουνγκ, ήταν η εν διαστάσει σύζυγος του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, που εκτελέστηκε το Δεκέμβριο με την κατηγορία της προδοσίας.

Η Κιμ είχε κάνει την τελευταία της δημόσια εμφάνιση στις 10 Σεπτεμβρίου σε μια μουσική παράσταση από το Λαϊκό Κόμμα Στρατού της Βόρειας Κορέας, μαζί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ ήταν απούσα από την τελετή στις 17 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από το θάνατο του αδελφού της, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Άρθρο της ημερήσιας εφημερίδας της Νότιας Κορέας JoongAng Daily, επικαλούμενο αξιωματούχο πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει πως η Κιμ Κιονγκ Ούι, είναι κλινικά νεκρή, από τότε που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο στο Παρίσι. Το βάρος της μάλιστα, αναφέρει το ρεπορτάζ, έχει φτάσει τα 35 κιλά.

Κυβερνητικός υπάλληλος της Νότιας Κορέας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της νότιας Κορέας, Yonhap News, πως η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι σε «κρίσιμη κατάσταση», ως αποτέλεσμα των επιπλοκών που προέκυψαν από ένα πρόβλημα με την καρδιά.

Η Κιμ Κιονγκ Ούι, έχει ήδη υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο και στο παρελθόν, με τα προβλήματα υγείας να επιδεινώνονται λόγω του μακροχρόνιου αλκοολισμού και της κατάθλιψης που είχε εξαιτίας της αυτοκτονίας της κόρης της, στο Παρίσι το Σεπτέμβριο του 2006.

Η υγεία της σίγουρα έχει επηρεαστεί μετά την εκτέλεση του συζύγου της, ο οποίος φέρεται πως της είχε ζητήσει διαζύγιο, μια ημέρα προτού συλληφθεί. Πηγές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ισχυρίζονται ότι έδωσε την έγκρισή της για τη σύλληψη και εκτέλεση του Γιανγκ.