Περίοδο απροσδόκητης (ηλεκτρονικής) επιτυχίας περνάει το βιβλίο ο «Αγών μου», το πολιτικό μανιφέστο δηλαδή που είχε γράψει το 1923 από τη φυλακή ο Αδόλφος Χίτλερ.

Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα, η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των ψηφιακών βιβλιοπωλείων του του iTunes και του Amazon, αφού εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες φορητών συσκευών το έχουν κατεβάσει από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Χώρια από τις διάφορες δωρεάν εκδώσεις, το βιβλίο βρίσκεται στην πρώτη θέση του top 20 του iTunes’s Politics & Events chart, ενώ το Amazon διαθέτει έξι διαφορετικές εκδόσεις οι οποίες κοστίζουν λιγότερο από ένα ευρώ. 

Στο βιβλίο που έγραψε ο Χίλτερ το 1923 από τη φυλακή όπου βρισκόταν καταδικασμένος για το περίφημο «πραξικόπημα της Μπυραρίας» που επιχείρησε ο διαβόητος ναζιστής ηγέτης και οι οπαδοί του, παρουσιάζεται η πολιτική του ιδεολογία, με βάση την αυτοβιογραφία του. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη: ένα αυτοβιογραφικό και ένα πολιτικό, τα οποία μέχρι το 1930 εκδίδονταν ξεχωριστά.

Γιατί όμως το βιβλίο έχει γίνει τόσο δημοφιλές ανάμεσα στους χρήστες των e-books; Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κρις Φάραον, λόγω του ότι το βιβλίο είναι σε ηλεκτρονική μορφή, ο χρήστης μπορεί να το διαβάσει χωρίς να γίνει αντιληπτός.

«Πολλοί αναγνώστες μπορεί να μην θέλουν να τους δουν οι άλλοι να διαβάζουν αυτό το βιβλίο ή να το έχουν στη βιβλιοθήκη τους, αλλά ένα φθηνό ηλεκτρονικό αντίτυπο μπορεί να κρυφτεί ή να διαγραφεί», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.