Οι συριακές δυνάμεις που πρόσκεινται στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ σκότωσαν δεκάδες αντικαθεστωτικούς που επιχείρησαν να ανακαταλάβουν την πόλη Χομς από τον στρατό, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, το πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι μονάδες του στρατού "αντιμετώπισαν ομάδες ενόπλων τρομοκρατών" που επιχείρησαν να εισέλθουν στη συνοικία Καλντίγια βόρεια της πολιορκούμενης από τους αντάρτες περιοχής της Παλαιάς Πόλης στο κέντρο της Χομς αυτή την εβδομάδα. 

Τριάντα επτά αντάρτες σκοτώθηκαν από στρατιώτες, μετέδωσε το πρακτορείο, χωρίς να αναφερθεί στις απώλειες από τις τάξεις των δυνάμεων του Άσαντ. 

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι τουλάχιστον 45 αντάρτες περικυκλώθηκαν και σκοτώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ και χθες το πρωί καθώς εγκατέλειπαν την Παλαιά Πόλη και ότι δεν έχει πληροφορίες για τις δυνάμεις του Άσαντ. 

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τους αντάρτες στην Χομς εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Η Χομς υπήρξε το επίκεντρο της εξέγερσης κατά του Άσαντ το 2011, η οποία μετατράπηκε σε εμφύλιο μετά την καταστολή των διαδηλωτών από τις δυνάμεις του Άσαντ.