Μετά την έκκληση της συζύγου του Μίκαελ Σουμάχερ, Κορίνα, στα ΜΜΕ να αποχωρήσουν από το χώρο του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται ο πρώην πιλότος της Formula 1, η ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του περιορίζεται ακόμη περισσότερο.

Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση, η Κορίνα Σουμάχερ τονίζει: «Σας παρακαλώ, στηρίξτε μας στον κοινό αγώνα που δίνουμε με τον Michael. Είναι σημαντικό για εμένα να αποχωρήσετε από το νοσοκομείο, ώστε οι γιατροί να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με την ησυχία τους. Σας ζητώ να εμπιστεύεστε τις επίσημες ανακοινώσεις και να αποχωρήσετε. Σας παρακαλώ, αφήστε την οικογένειά μας στην ησυχία της».

Όπως έγινε γνωστό, μετά από απόφαση των γιατρών, στα ιατρικά αρχεία για τον Σούμι θα έχουν πλέον πρόσβαση μόνο οι θεράποντες γιατροί.

Μέχρι τώρα πρόσβαση είχε όλο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, περίπου 1.600 άτομα.

Οι άνθρωποι του νοσοκομείου είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό, τι αφορά στην πληροφόρηση που υπάρχει για τον 45χρονο άνδρα. Μέχρι τώρα έχουν εκδώσει ελάχιστα ιατρικά ανακοινωθέντα και θέλουν να αποφύγουν την καλλιέργεια υπεραισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας.