Οι μάχες που μαίνονται στη βόρεια και την ανατολική Συρία μεταξύ των ισλαμιστών εξεγερμένων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) έχουν προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 500 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Έχουμε καταφέρει να καταγράψουμε τον θάνατο 482 ανθρώπων εξαιτίας των μαχών: 240 μελών των ταξιαρχιών των εξεγερμένων, 157 μαχητών του ΙΚΙΛ και 85 πολιτών», επεσήμανε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Στους νεκρούς πολίτες περιλαμβάνονται 42 όμηροι τους οποίους εκτέλεσαν μέλη του ΙΚΙΛ στο αρχηγείο του στο Χαλέπι.

Οι εξεγερμένοι από την πλευρά τους σκότωσαν 47 μαχητές του ΙΚΙΛ στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν.

«Τα άλλα θύματα σκοτώθηκαν στη διάρκεια των μαχών. Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες άλλοι νεκροί, όμως δεν καταφέραμε να τους καταγράψουμε λεπτομερώς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου το Παρατηρητήριο ζήτησε «όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στη Συρία να παραπεμφθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Μάχες μεταξύ των εξεγερμένων και μαχητών του ΙΚΙΛ, που πρόσκεινται στην αλ Κάιντα, μαίνονται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα κυρίως στις επαρχίες Χαλέπι, Ιντλίμπ και Ράκα.

Σήμερα οι εξεγερμένοι συνέχισαν την προέλασή τους στις επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ, όπου έχει εξασθενίσει η παρουσία του ΙΚΙΛ, ενώ οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να διατηρούν το πλεονέκτημα στην επαρχία Ράκα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους εδώ και πολλούς μήνες.

TAGS