Συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη ένα βίντεο από το Μπαχρέιν, στο οποίο ένας διαδηλωτής εκτελείται, κυριολεκτικά, από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Το βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τον άοπλο άνδρα να σφαδάζει έπειτα από χτύπημα των αστυνομικών στο στήθος, οι οποίοι δε διστάζουν να τον αποτελειώσουν με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Λίγες ώρες, πάντως, μετά από την αιματηρή απομάκρυνση των διαδηλωτών από την πλατεία του Μαργαριταριού, στο κέντρο της Μανάμα, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε συλλήψεις αντικαθεστωτικών και ακτιβιστών. Οι στρατιώτες εισέβαλαν τα ξημερώματα στα σπίτια των υπόπτων και πραγματοποίησαν τις συλλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι ταραχές έχουν ξεσπάσει εδώ και καιρό στο εμιράτο, με δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης, με τον βασιλιά του Μπαχρέιν, Χαμάντ Μπιν Ισά Αλ Χαλίφα, να κηρύττει κατάσταση εκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Σημειώνεται ότι πολλές αντιδράσεις έχουν προκληθεί και από τη συμμετοχή 1.000 σαουδαράβων στρατιωτών που ανήκουν στην κοινή δύναμη των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Χθες, πέντε διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο (Προσοχή: Περιέχει σκληρές εικόνες):