Αρκετές ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας συμφώνησαν σε μια κοινή θέση εν όψει των συνομιλιών σχετικά με τον τερματισμό των συγκρούσεων στη χώρα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Οποιαδήποτε πολιτική λύση πρέπει να περιλαμβάνει το τέλος της θητείας του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης με πλήρη εξουσία, ανακοίνωσαν οι ομάδες της αντιπολίτευσης, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησαν στην Κόρδοβα της Ισπανίας.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε από περίπου 150 εκπροσώπους ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης, μετά από τις συνομιλίες που είχαν στην Ισπανία. Οι εκπρόσωποι δήλωσαν πως επικρατεί η κοινή λογική ότι πρέπει να οργανωθεί μια «διάσκεψη εθνικής διάσωσης» από όλους τους εκπροσώπους της συριακής επανάστασης. Έκαναν έκκληση επίσης στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την πτώση του καθεστώτος καθώς και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στη Συρία.

Οι συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Κόρδοβα, πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ισπανικού υπουργείο Εξωτερικών. Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει «το πρώτο βήμα για την επίτευξη της ειρήνης στη Συρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

TAGS