Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μέσα στην τουρκική βουλή, καθώς η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, προκειμένου να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο με τις μίζες.

Πλέον, μετά την αστυνομία και δικαστικοί έχουν μπει στο στόχαστρο του Ερντογάν, που προωθεί νομοσχέδιο στη Βουλή προκειμένου να ορίζονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, δηλαδή από την κυβέρνηση, τα περισσότερα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σε επιτροπές της Βουλής, τα επεισόδια ξεκίνησαν από ύβρεις και εξελίχθηκαν σε σπρωξιές ακόμη και γροθιές. Τις επίμαχες σκηνές κατέγραψαν βουλευτές με τα κινητά τους.

"Αυτή η εικόνα είναι απόδειξη του φασισμού στην Τουρκία. Αυτό είναι πραξικόπημα κατά της Δικαιοσύνης. Αλλάζει το καθεστώς της χώρας. Κρίμα!", δήλωσε ο Αλ Ιχσάν Κοκτούρκ, Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Μετά το συμβάν, το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων με σκληρή ανακοίνωση χαρακτήρισε αντισυνταγματικές τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του, ο Ερντογάν μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από ταξίδι στη Μαλαισία, έλεγε σε δημοσιογράφους ότι με το σκάνδαλο με τις μίζες επιχειρήθηκε ένα πραξικόπημα από φίλους, υπονοώντας την ισλαμική αδελφότητα του πρώην συμμάχου του, χότζα Γκλιουλέν.

Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε νέο άνοιγμα στους στρατηγούς οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι "υπάρχουν πολλοί αθώοι στη φυλακή". Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Ερντογάν αναφερόταν σε καταδικασθέντες για τις υποθέσεις Εργκενεκόν και Βαριοπούλα.