Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον έξι στρατιωτικούς σε επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων των ένοπλων δυνάμεων της Υεμένης στη νοτιοανατολική επαρχία Χαντραμούτ, όπως δήλωσαν ένας τοπικός αξιωματούχος και πολίτες της περιοχής αυτής σήμερα, ενώ μέλη φυλών απαίτησαν από την πετρελαϊκή εταιρεία DNO της Νορβηγίας να διακόψει τις εργασίες της.

Η εντεινόμενη ανομία στο φτωχό αυτό κράτος της Αραβικής Χερσονήσου προκαλεί ανησυχίες διεθνώς λόγω της στρατηγικής της θέσης: γειτονεύει με την Σαουδική Αραβία, μια από τις πιο σημαντικές πετρελαιοπαραγωγικές χώρες παγκοσμίως, ενώ τα παράλιά της εποπτεύουν κρίσιμης σημασίας θαλάσσιες οδούς.

Ένοπλα μέλη φυλών στην Χαντραμούτ στοχοθετούν κυβερνητικά στρατεύματα και εγκαταστάσεις στην επαρχία από τις αρχές του Δεκεμβρίου, όταν ο ηγέτης μιας από τις φυλές σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών σε ένα σημείο ελέγχου αφού οι σωματοφύλακές του αρνήθηκαν να παραδώσουν τον οπλισμό τους.

Ένας τοπικός αξιωματούχος στην αλ Σιχρ δήλωσε ότι μέλη φυλών αποπειράθηκαν να καταλάβουν ένα στρατόπεδο της πόλης αυτής στα προάστια της πόλης της Αραβικής Θάλασσας σήμερα σκοτώνοντας τέσσερις στρατιωτικούς. Σύμφωνα με κατοίκους, ακούγονταν σε όλη την πόλη όλμοι και ρουκέτες.

Η επίθεση σημειώθηκε μερικές ώρες αφού μέλη φυλών επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτικών οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία φρούρησης πετρελαϊκών κοιτασμάτων σε εγκαταστάσεις της DNO.