Τη «λύπη» του εξέφρασε σήμερα ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ Ντένις Ρόντμαν στο Πεκίνο επιστρέφοντας από την Πιονγκγιάνγκ επειδή κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα "δεν κατάφερε να κάνει κάτι" για τον αμερικανό ιεραπόστολο που κρατείται στη χώρα αυτή. 

«Λυπάμαι. Δεν είμαι ο πρόεδρος. Δεν είμαι πρέσβης. Είμαι ο Ντένις Ρόντμαν», δήλωσε. «Λυπάμαι, δεν μπόρεσα να κάνω κάτι», είπε με τρεμάμενη φωνή ο πρώην παίκτης των Chicago Bulls όταν ρωτήθηκε εάν συζήτησε το θέμα του Κένεθ Μπάε, του Αμερικανού που συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα και καταδικάσθηκε σε 15ετή καταναγκαστική εργασία με την κατηγορία ότι επεδίωκε την ανατροπή του καθεστώτος. 

Το ταξίδι του Ρόντμαν στη Βόρεια Κορέα μαζί με άλλους πρώην αστέρες του ΝΒΑ, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ όπου ορισμένοι τους κατηγόρησαν ότι υποστηρίζουν τον Κιμ Γιονγκ-Ουν. Είναι το τέταρτο ταξίδι του Ρόντμαν στη Βόρεια Κορέα μέσα σε ένα χρόνο. 

Την Τρίτη, ο Ρόντμαν δήλωσε στο CNN ότι "ευθύνεται ο ίδιος ο Κένεθ Μπάε για τη φυλάκισή του και όχι οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ". Δυο ημέρες αργότερα ζητούσε συγγνώμη για τη δήλωσή του αυτή ισχυριζόμενος ότι "είχε πιει".