Ταϊλανδοί διαδηλωτές άρχισαν τη Δευτέρα τη μεγάλη κινητοποίησή τους με στόχο την παράλυση της Μπανγκόκ και έχουν καταλάβει πολλούς κεντρικούς οδικούς κόμβους της πρωτεύουσας σε μια ακόμη προσπάθειά τους να προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

Μέχρι στιγμής οι διαδηλωτές δεν έχουν συναντήσει αντίσταση από τις αρχές στην κατάληψη διαφόρων σημείων της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα η Γινγκλάκ Σιναουάτρα κάλεσε τα ηγετικά στελέχη των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων να συζητήσουν πρόταση της εκλογικής επιτροπής για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που είχε προκηρύξει για τις 2 Φεβρουαρίου, δήλωσε συνεργάτης της.

Υπουργοί έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει ότι είναι αδύνατη η αναβολή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών σύμφωνα με το Σύνταγμα. Ωστόσο η εκλογική επιτροπή δήλωσε ότι η ημερομηνία μπορεί να μετατεθεί και μάλιστα ένα μέλος της πρότεινε την 4η Μαΐου.

«Η πρωθυπουργός εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένα ασαφή σημεία στην πρόταση της εκλογικής επιτροπής. Ο καλύτερος τρόπος είναι να συναντηθούμε και να τα συζητήσουμε», τόνισε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού, Σουρανάντ Βετζαζίβα.