Ο σεϊχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, κυβερνήτης του Ντουμπάι και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων-σημαντικού οικονομικού υποστηρικτή της Αιγύπτου μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι- δήλωσε ότι ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της Αιγύπτου είναι προτιμότερο να παραμείνει στον στρατό παρά να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Ο στρατηγός Αμπντελφατάχ αλ Σίσι, ο οποίος ανέτρεψε τον Μόρσι μετά τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του τον Ιούλιο, άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του Σάββατο ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, τα ΗΑΕ μαζί με τη Σαουδική Αραβία, είναι εξαιρετικά δύσπιστα απέναντι στη Μουσουλμανική Αδελφότητα κι έχουν υπερασπιστεί τον αλ Σίσι συνεισφέροντας με δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάκαμψη της πληγείσας αιγυπτιακής οικονομίας μετά την πτώση του Μόρσι.

Ωστόσο, ο σεϊχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, σε συνέντευξή του που προβλήθηκε σήμερα από το BBC είπε ότι είναι καλύτερα να παραμείνει ο αλ Σίσι στον στρατό χωρίς να αναφερθεί περισσότερο στο θέμα.

"Ελπίζω να παραμείνει στον στρατό και κάποιος άλλος να είναι υποψήφιος για την προεδρία", είπε ο αλ-Μακτούμ προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος είναι καλύτερα χωρίς τον Μόρσι.