Για επίσκεψη στο Λονδίνο αναχωρεί αύριο ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Κατά την επίσκεψη του ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας κ. Ντέιβιντ Κάμερον.

Τον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Τάσος Τζιωνής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μεθαύριο ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε πρόγευμα εργασίας με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ουίλιαμ Χέιγκ.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο πρόεδρος της Κύπρου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Τη συνάντηση αναμένεται να απασχολήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Βρετανίας και τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, οι σχέσεις των δύο χωρών στο ευρύτερο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κυπριακό, η οικονομική συνεργασία και θέματα που άπτονται γενικότερα της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και ζητήματα ενέργειας.

Το βράδυ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο υπουργός Ενέργειας της Βρετανίας, Μάικλ Φάλον.

Στις 16 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει πρόγευμα εργασίας με μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμή του το University College London (Νομικό Τμήμα) με θέμα το ναυτικό δίκαιο. Στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου Ν. Αναστασιάδη οι υπουργοί που τον συνοδεύουν θα έχουν χωριστές επαφές και θα δώσουν συνεντεύξεις σε βρετανικά ΜΜΕ.