Ιδιαίτερα ευφάνταστοι όσον αφορά την επιβολή «χαρατσιών» εμφανίζονται οι ολλανδοί πολιτικοί, με το υπουργείο Δικαιοσύνης  της χώρας να εκπονεί ένα νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ λοιπόν, προτείνεται οι κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας να... βάζουν από την τσέπη τους τα έξοδα κράτησής του, πληρώνοντας 16 ευρώ για κάθε νύχτα που περνούν πίσω από τα κάγκελα!

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο θα πληρώνουν οι κρατούμενοι για δύο χρόνια και το σκεπτικό πίσω από αυτή την πρωτοφανή πρόταση είναι, είναι σύμφωνα με τους εμπνευστές της, το γεγονός ότι δεν... είναι δίκαιο το κράτος να τους πληρώνει τη διαμονή τους...

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Φρεντ Τέεφεν, «οι καταδικασμένοι κρατούμενοι θα έπρεπε να συμμετέχουν εν μέρει στα έξοδα της φυλάκισής τους». Όλα αυτά τη στιγμή που προωθείται ακόμη ένας νόμος, σύμφωνα με τον οποίο, οι καταδικασμένοι θα συμμετέχουν επίσης στα έξοδα της έρευνας που διενεργήθηκε για αυτούς, με το κράτος να προσδοκά έσοδα 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Πραγματικά οι ολλανδοί θα μας... τρελάνουν! 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.