Η κυβερνώσα Ένωση Σοσιαλιστών - Φιλελεύθερων στη Ρουμανία (USL) αποφάσισε τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών 45 μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του νυν προέδρου της χώρας, Τραϊάν Μπασέσκου, δήλωσε ο Κριν Αντονέσκου, πρόεδρος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL) που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Αποφασίσαμε τη διεξαγωγή εκλογών 45 μέρες πριν από τη λήξη της θητείας του νυν προέδρου» ανακοίνωσε ο κ. Αντονέσκου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συνασπισμού της Ρουμανίας.

«Δεν μειώνεται η θητεία του προέδρου Μπασέσκου. Μόνον, όπως συμβαίνει και σε άλλες δημοκρατίες πιστεύουμε ότι είναι φυσιολογικό να διεξάγουμε τις εκλογές όχι στο τέλος Δεκεμβρίου, αλλά 45 μέρες πριν, οπότε να διασφαλίσουμε ότι η παράδοση – παραλαβή της προεδρίας θα γίνει αμέσως και όχι μετά τη λήξη της θητείας του νυν προέδρου» ανέφερε ο κ. Αντονέσκου.

Ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Πόντα, συμπρόεδρος της USL ανακοίνωσε ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Νοεμβρίου του 2014.