current views are: 2

14 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση10:20

Σουλτς: Η Λετονία επέδειξε αποφασιστικότητα με την ένταξη στο ευρώ

Συγχαρητήρια στη Λετονία, τη 18η χώρα που εντάχθηκε στην ευρωζώνη, έδωσε στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Δημοσίευση 10:20’
αρθρο-newpost

Συγχαρητήρια στη Λετονία, τη 18η χώρα που εντάχθηκε στην ευρωζώνη, έδωσε στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Συγχαρητήρια στη Λετονία, τη 18η χώρα που εντάχθηκε στην ευρωζώνη, έδωσε στην εναρκτήρια ομιλία του στη Σύνοδο της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Παράλληλα, υποσχέθηκε τη διεξαγωγή συζήτησης σχετικά με τις κακές καιρικές συνθήκες στην επόμενη σύνοδο και τόνισε την υποστήριξη του Κοινοβουλίου για την επερχόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το μέλλον της Συρίας.

Ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι, με την ένταξή της στην ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου του 2014, η Λετονία επέδειξε επιμονή και αποφασιστικότητά, αλλά και έστειλε ένα τολμηρό μήνυμα προς τη Λιθουανία, που αναμένεται ότι θα είναι η 19η χώρα που θα ενταχθεί στην ευρωζώνη το 2015.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε ακόμη την αλληλεγγύη του προς τα θύματα ακραίων καιρικών φαινομένων και δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια Συνόδου Ολομέλειας που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, οι ευρωβουλευτές θα ανταλλάξουν απόψεις για τις επιπτώσεις των πρόσφατων δυσμενών καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών θυελλών και των ζημιών που προκάλεσαν, της υπερχείλισης ποταμών και των εκτεταμένων πλημμυρών.

Τέλος, ο κ. Σουλτς επεσήμανε ότι τα μέλη των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμφωνούν με την υπόλοιπη ΕΕ στο ότι η δεύτερη διάσκεψη του ΟΗΕ για το μέλλον της Συρίας θα πρέπει να γίνει στη Γενεύη στις 22 Ιανουαρίου, όπως έχει προγραμματιστεί, παρά τις δυσκολίες στη χώρα.

Αυτή η διάσκεψη θα φέρει κοντά το συριακό καθεστώς και την αντιπολίτευση, αλλά και όλους τους διεθνείς παράγοντες, και θα ανοίξει το δρόμο για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΚ τονίζοντας ότι το Κοινοβούλιο στηρίζει όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση της σοβαρής αυτής σύγκρουσης.


σχετικα αρθρα