current views are: 1

14 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση10:55

Τουρκικές επιχειρήσεις εναντίον της Αλ Κάιντα

Ταυτόχρονη επιχείρηση σε πέντε νομούς της Τουρκίας εναντίον της Αλ Κάϊντα πραγματοποιήθηκε το πρωί και έρευνες έγιναν μεταξύ άλλων στα γραφεία της ισλαμιστικής οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας IHH.

Δημοσίευση 10:55’
αρθρο-newpost

Ταυτόχρονη επιχείρηση σε πέντε νομούς της Τουρκίας εναντίον της Αλ Κάϊντα πραγματοποιήθηκε το πρωί και έρευνες έγιναν μεταξύ άλλων στα γραφεία της ισλαμιστικής οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας IHH.

Ταυτόχρονη επιχείρηση σε πέντε νομούς της Τουρκίας εναντίον της Αλ Κάιντα πραγματοποιήθηκε το πρωί και έρευνες έγιναν μεταξύ άλλων στα γραφεία της ισλαμιστικής οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας IHH.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, τα ‘Αδανα, το Γκαζιάντεπ, την Καισάρεια και το Κίλις. Έρευνες έγιναν στα γραφεία της IHH στο Κίλις, το οποίο απέχει 10 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία.

Δεν είναι ακόμη σαφές το πώς και το γιατί πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση. Σύμφωνα με τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης, τη σχετική έρευνα διεξάγει η εισαγγελία του νομού Βαν, ενώ έχουν προσαχθεί ύποπτοι ως στελέχη της Αλ Κάϊντα.

Σύμφωνα πάντα με τις διαρροές, οι προσαχθέντες κατηγορούνται για μεταφορά μαχητών στη Συρία σε ομάδες των 15 ατόμων, για συντονισμό της συγκέντρωσης των μαχητών που προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, για συγκέντρωση χρηματικών ποσών που προορίζονται για τους αντικαθεστωτικούς μαχητές στη Συρία και για μεταφορά χρημάτων, πολεμικού υλικού και τροφίμων στα στρατόπεδα της Αλ Κάϊντα στη Συρία.

Η οργάνωση IHH είναι αυτή που είχε οργανώσει το ταξίδι του πλοίου «Μαβί Μαρμαρά» προς τη λωρίδα της Γάζας το Μάιο του 2010. Πριν από μερικές μέρες η οργάνωση ακούστηκε και πάλι όταν, έπειτα από εισαγγελική εντολή, επιχειρήθηκε να γίνει έλεγχος σε νταλίκα στα ‘Αδανα με την υποψία ότι μεταφέρει πολεμικό υλικό στη Συρία. Η έρευνα εμποδίστηκε με παρέμβαση της κυβέρνησης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως η νταλίκα μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Τουρκομάνους της Συρίας.

Μετά τις πρωινές επιχειρήσεις, η IHH ανακοίνωσε ότι «σκοπός της επιχείρησης είναι να εμποδιστεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Τουρκία και την οργάνωσή μας προς τη Συρία». Πρόσθεσε μάλιστα τα εξής: «Το γεγονός ότι μία τουρκική οργάνωση είναι δραστήρια έχει εξοργίσει πολλούς. Αυτό θα αποκαλυφθεί όσο συνεχίζονται αυτές οι άσχημες επιχειρήσεις. Θα αποκαλυφθούν αυτοί οι φιλοϊσραηλινοί κύκλοι καθώς και τα ιδρύματα όπου έχουν εισχωρήσει οι κύκλοι αυτοί».

 

σχετικα αρθρα