Αμφιβολία αν το Μαυροβούνιο και η Σερβία θα γίνουν ποτέ μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του Μαυροβουνίου και πρώην πρωθυπουργός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Μόμιρ Μπουλάτοβιτς τονίζοντας ότι ούτε η Ένωση δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια με τη σημερινή μορφή.

"Δεν είμαι παίκτης τυχερών παιχνιδιών, αλλά αν μπορούσα να στοιχηματίσω, θα έβαζα όλη την περιουσία μου υπέρ της πλευράς που υποστηρίζει ότι το Μαυροβούνιο και η Σερβία δεν θα γίνουν πλήρη μέλη της ΕΕ" επισήμανε ο κ. Μπουλάτοβιτς.

 Το θέμα είναι μέχρι πότε θα υπάρχει και η ίδια η ΕΕ, σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του Μαυροβουνίου σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Νταν" της Ποντγκόριτσας.

"Όλες οι αναλύσεις δείχνουν, ότι λόγω της κρίσης του ευρώ, που είναι στην πραγματικότητα δομικό λάθος της ίδιας της ΕΕ, δεν θα έχει διάρκεια υπό τη σημερινή μορφή" σημείωσε ο κ. Μπουλάτοβιτς στην εφημερίδα του Βελιγραδίου "Νταν".

Ανέφερε ακόμη ότι το Μαυροβούνιο εδώ και πάνω από 15 χρόνια προετοιμάζεται για την προσχώρηση στην ΕΕ και παρ΄ όλα αυτά οι αισιόδοξοι προβλέπουν ότι πιθανώς θα φθάσει εκεί σε 10 χρόνια.

"Πρόκειται για μάταιο έργο" δήλωσε ο κ. Μπουλάτοβιτς σημειώνοντας ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι μία άλλη ιστορία.

Ο κ. Μπουλάτοβιτς είπε ότι στο Μαυροβούνιο, 25 χρόνια μετά την "αντιγραφειοκρατική επανάσταση" και το ενιαίο Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών, το μόνο που έμεινε ίδιο είναι "το όνομα του κόμματος και ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός του, Μίλο Τζουκάνοβιτς".