Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ανέφερε χθες ότι δεν σκοπεύει να παραμείνει στη θέση της αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο το 2012, γράφει η Telegraph.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να είναι υποψήφια για την προεδρία του Λευκού Οίκου, ούτε και στοχεύει στις θέσεις του αντιπροέδρου ή του υπουργού Αμύνης.

Η κ. Κλίντον, κατά την επίσκεψή της στο Κάιρο, ρωτήθηκε σχετικά, δηλαδή για το αν επιθυμεί να είναι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και σε μια δεύτερη θητεία του Ομπάμα, ή αν στοχεύει στον προεδρικό θώκο ή σε αυτούς του αντιπροέδρου ή του υπουργού Αμύνης και η απάντησή της σε όλα ήταν μονολεκτική: "Όχι".

Τα σενάρια έφερναν τη σύζυγο του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, να προορίζεται για αντικαταστάτρια του υπουργού Αμύνης, Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος σκοπεύει να αποχωρήσει. Σε συνέντευξή της στο CNN, η Χίλαρι Κλίντον έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ διεκδικώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών ούτε και να ηγηθεί του Πενταγώνου.

"Είχα μία θαυμάσια εμπειρία ως υποψήφια το 2008 και είμαι υπερήφανη για την υποστήριξη που είχα από όλον τον κόσμο, αλλά σκοπεύω να προχωρήσω" είπε χαρακτηριστικά. "Θα κάνω ό,τι καλύτερο στη δουλειά μου για τα επόμενα δύο χρόνια" πρόσθεσε.

Φήμες κάνουν λόγο για υποψηφιότητά της το 2016. Οχρόνος θα δείξει ποια είναι τα πραγματικά σχέδια της κ. Κλίντον.