Ο διάλογος Βελιγραδίου- Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς σημειώνοντας ότι η παραίτηση του Κρστιμιρ Πάντιτς από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο είναι προσωπική υπόθεση.

Ο κ. Ντάτσιτς εκτίμησε ότι η επανάληψη των εκλογών στο βόρειο Κόσοβο μετά την άρνηση του Κρστιμιρ Πάντιτς, ο οποίος εκλέχθηκε δήμαρχος στη βόρεια Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο αλλά αρνήθηκε να αναλάβει καθήκοντα, δεν θα ήταν καλή εξέλιξη για τους Σέρβους στο βόρειο Κόσοβο.

"Επικοινώνησα με την Κάθριν Άστον (επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας) και συμφώνησε να συνεχίσουμε το διάλογο στις 28 Ιανουαρίου για να επιλύσουμε τα ζητήματα αυτά. Πολλές φορές είπα ότι έχουμε πρόβλημα, ότι πρόκειται για ορισμένα περιφερειακά ζητήματα που γίνονται βασική πολιτική και ότι η Πρίστινα επιθυμεί με οποιαδήποτε μορφή να επιβεβαιώσει την κρατική της υπόσταση και έτσι δημιουργούνται περιττά προβλήματα" είπε ο κ. Ντάτσιτς κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του κ. Πάντιτς.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός τόνισε ότι η παραίτηση ήταν προσωπική πράξη και ότι η Σερβία πρέπει να έχει ενιαία πολιτική για τα επόμενα βήματα.

Η κυβέρνηση της Σερβίας "σίγουρα δεν θα αποδεχθεί όρους που αφορούν ζητήματα του καθεστώτος" ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρέπει να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση, ώστε να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατόν η Ένωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο.