Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα, υποδεχόμενος τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ στη Δαμασκό, ότι η πολιτική και θρησκευτική επιρροή της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί «απειλή για τον κόσμο», όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Ο πρόεδρος Άσαντ προειδοποιεί (...) για την απειλή που αποτελεί η ιδεολογία των ουαχαμπιτών για τον κόσμο και όχι μόνο για την περιοχή», μετέδωσε το κρατικό κανάλι αναφερόμενος στο σουνιτικό δόγμα που αναπτύχθηκε στη Σαουδική Αραβία και προάγει την αυστηρή ερμηνεία του Κορανίου.

«Ο συριακός λαός και άλλοι λαοί στην περιοχή γνωρίζουν πόσο σοβαρή είναι η απειλή των ουαχαμπιτών και όλος ο κόσμος πρέπει να συμβάλει στη μάχη κατά του ουχαμπιτισμού και στην εξάλειψή του», πρόσθεσε ο Άσαντ.

Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει τους αντάρτες που μάχονται κατά του Άσαντ, ενώ το σιιτικό Ιράν υποστηρίζει τη Δαμασκό.

Ο Ζαρίφ έφτασε σήμερα στη Δαμασκό από το Αμάν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή πριν τη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, τη Γενεύη 2.

Ο ιρανός υπουργός φτάνοντας στη συριακή πρωτεύουσας δήλωσε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι «να βοηθήσει ώστε η Γενεύη 2 να καταλήξει σε αποτελέσματα που θα προάγουν τα συμφέροντα του συριακού λαού», όπως μετέδωσε το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Ο Ζαρίφ πρόσθεσε ότι επιθυμεί επίσης «να εργαστεί ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια στη Συρία», καλώντας «όλες τις πλευρές να πολεμήσουν κατά του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, που αποτελούν απειλή για όλους μας».