Σε δίκη στο κακουργιοδικείο παραπέμφθηκαν οι Χρίστος Αλέκου, μέλος της γραμματείας του ΑΚΕΛ, και Βενιζέλος Ζαννέττος, τέως μέλος της γραμματείας, καθώς και ο τέως πρόεδρος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), Στάθης Κιττής για την υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ τουρκοκυπριακού ακινήτου στη Δρομολαξιά, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το ακίνητο πουλήθηκε το 2007 στην εταιρεία Wadnic Trading Ltd για 739 χιλιάδες λίρες Κύπρου. Το 2011 το Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ αγόρασε το ακίνητο από την εταιρεία στο ποσό των 19,6 εκατ. ευρώ.

Σε δίκη παραπέμφθηκαν επίσης οι Ορέστης Βασιλείου, διευθυντής της CytaVision, Γιάννης Σουρουλλάς, υπάλληλος της Cyta, Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic Trading Ltd., Χαράλαμπος Τσουρή, τέως μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΗΚ και η εταιρεία Polleson Holdings Ltd.

Στο δικαστήριο καταχωρήθηκε κοινό κατηγορητήριο. Μεταξύ των κατηγοριών είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, απάτη, δεκασμός δημόσιου λειτουργού, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δωροληψία από δημόσιους αξιωματούχους, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους και εκβίαση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2009 - 2013.

TAGS