Φαντασίωση της μικρής Ουκρανής αποδείχθηκε τελικά η απόπειρα απαγωγής της από άγνωστο οδηγό. Η δεκάχρονη μπροστά στην επιμονή των ανακριτών για διευκρινίσεις στα γεγονότα που περιέγραψε, έπεσε σε αντιφάσεις, ομολογώντας τελικά ότι ή ίδια επινόησε την απαγωγή της.   

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από την Αστυνομία, όταν η μικρή «σκηνοθετώντας», όπως αποδείχθηκε την απόπειρα αρπαγή της, έπεισε την δασκάλα-γυμναστικής της και τους γονείς της για την κακόβουλη ενέργεια σε βάρος της.                                                   

Το κατά φαντασία της 10χρονης, περιστατικό, διαδραματίστηκε στην οδό Μαρίνου Γερουλάνου στα Πολεμίδια. Η δεκάχρονη ισχυρίστηκε πως ενώ περπατούσε στον δρόμο προς τη σχολή που κάνει γυμναστική, άγνωστος άντρας σταμάτησε δίπλα της το αυτοκίνητο του και την τράβηξε βίαια στο εσωτερικό του. Δύο περαστικοί, περιέγραψε, επενέβησαν και την έσωσαν, τρέποντας σε φυγή και τον «απαγωγέα».  
        
Το δύσκολο σενάριο που επινόησε δεν μπόρεσε να το υποστηρίξει μπροστά στους ανακριτές η 10χρονη. Ταυτόχρονα από τις έρευνες της Αστυνομίας δεν βρέθηκα κανένας μάρτυρας στην πολυσύχναστη περιοχή που να παρακολούθησε το παραμικρό στην κατ΄ ισχυρισμό υπόθεση, δεν εμφανίστηκαν οι «σωτήρες» της μικρής, ούτε εντοπίστηκε οποιοδήποτε τεκμήριο στη σκηνή, όπου υποτίθεται ότι έγινε η απόπειρα.

Όπως εικάζεται, η όλη ιστορία επινοήθηκε από την μικρή ως αντίδραση, μετά την πρόσφατη απόκτηση άλλων παιδιών από την οικογένειά της, που περιγράφεται ως συγκροτημένη, με αγάπη για όλα τα παιδιά της και χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα.