Η συντριπτική πλειοψηφία των Αιγυπτίων που ψήφισαν στο διήμερο δημοψήφισμα φαίνεται να εγκρίνει το νέο σύνταγμα της χώρας, όπως δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών

Σύμφωνα με τον ίδιο το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο στον στρατηγό του αιγυπτιακού στρατού, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία. 

«Η προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι στιγμής πιθανώς έχει ξεπεράσει το 55%, ενώ το ποσοστό των Αιγυπτίων που εγκρίνουν το σύνταγμα είναι ίσως περισσότερο από 95%», ανέφερε ο υποστράτηγος Αμπντέλ Φατάχ Οτμάν, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων του υπουργείου. 

Ο Οτμάν έκανε τις σχετικές δηλώσεις στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Αλ-Χαγιάτ, επικαλούμενος τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της διήμερης ψηφοφορίας που έληξε την Τετάρτη στις 21:00 (τοπική ώρα).
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι είχε κάνει έκκληση για μποϊκοτάρισμα της ψηφοφορίας. 

Ο Σίσι, ο οποίος καθαίρεσε τον Μόρσι μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της εξουσίας του, φάνηκε πως έχει συνδέσει την απόφασή του για την προεδρική υποψηφιότητα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με τους αναλυτές η υποψηφιότητά του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι δεδομένη. 

Αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει οποιαδήποτε αναφορά για το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, ωστόσο ο εκπρόσωπος της Εκλογικής Επιτροπής, Χισάμ Μοχτάρ, δήλωσε στο Reuters πως σύμφωνα με το νόμο τα αποτελέσματα θα πρέπει να ανακοινωθούν εντός 72 ωρών αφότου έχουν κλείσει οι κάλπες.
Οι προεδρικές εκλογές στη χώρα θα μπορούσαν να διεξαχθούν ήδη από τον Απρίλιο.