Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς πιθανότατα θα προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 29 Ιανουαρίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Politika” του Βελιγραδίου. 

Η 29η Ιανουαρίου είναι η τελευταία μέρα που μπορούν να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις τοπικές εκλογές στο Βελιγράδι, στις 16 Μαρτίου, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα και σημειώνεται ότι την πληροφορία επιβεβαίωσαν πολλές πηγές από τον κυβερνητικό συνασπισμό. 

Επιπλέον σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Βέτσερνιε Νόβοστι” του Βελιγραδίου τονίζεται ότι το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) θα γνωστοποιήσει τη θέση του για την έκτακτη προσφυγή στις κάλπες μετά τη διακυβερνητική διάσκεψη με την ΕΕ, επειδή ο αρχηγός του SNS, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν επιθυμεί να υπάρξουν εμπόδια στην εκπλήρωση του βασικού στρατηγικού στόχου. 

Γι' αυτό, οποιαδήποτε κι αν είναι η οριστική απόφαση της ηγεσίας του SNS για τις εκλογές, θα γνωστοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, πριν από την εκλογική συνέλευση του SNS, στις 25 Ιανουαρίου.
Εάν αποφασιστεί πρόωρη εκλογική αναμέτρηση στη Σερβία, οι βουλευτικές εκλογές θα διενεργηθούν ταυτόχρονα με τις τοπικές εκλογές στο Βελιγράδι, στις 16 Μαρτίου.