Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα, στα Σκόπια, σύσκεψη με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, με στόχο την αναζήτηση λύσης από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΠΓΔΜ.

Σημαντικό στόχο της συνάντησης αποτελεί και η επίτευξη συναίνεσης για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Ο κ.Ιβάνοφ έχει καλέσει στη σύσκεψη, τον αρχηγό του VMRO-DPMNE και πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, τον αρχηγό της αντιπολιτευόμενης "Σοσιαλδημακρατικής Ένωσης" (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον ηγέτη του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος "DUI", Αλί Αχμέτι.

Το πολιτικό κλίμα στην ΠΓΔΜ έχει πολωθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την Βουλή (στα τέλη του Ιανουαρίου) και τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για τη λειτουργία του κράτους δικαίου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση του Ν.Γκρούεφσκι.

Στο μεταξύ, ο κ.Γκρούεφσκι θα μεταβεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο, αρμόδιο για την Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, στην οποία θα εξετασθεί η πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ και η ενταξιακή πορεία της χώρας προς την ΕΕ.