Οι εκπρόσωποι των αρχών του Κοσόβου καταδίκασαν οξύτατα τη δολοφονία του μέλους του δημοτικού συμβουλίου της βόρειας Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Ντιμίτριε Γιανιτσίεβιτς και ζήτησαν από τα αρμόδια όργανα να διαλευκάνουν το συντομότερο δυνατό την υπόθεση.

Η πρόεδρος του Κοσόβου, Ατιφέτα Γιαχγιάγκα καταδίκασε τη δολοφονία αναφέροντας ότι πρόκειται για δειλή πράξη που έχει στόχο την αποσταθεροποίηση του Κοσόβου και τη διασπορά φόβου μεταξύ των πολιτών.

Η κ. Γιαχγιάγκα χαρακτήρισε τη δολοφονία «απόπειρα αναχαίτισης» των προσπαθειών των θεσμών του Κοσόβου και των πολιτών της για εδραίωση της τάξης και των νόμων, για εξομάλυνση και σταθεροποίηση της κατάστασης σε κάθε τμήμα του Κοσόβου.

Η πρόεδρος του Κοσόβου, σύμφωνα με το Radio Free Europe, ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα κίνητρα του εγκλήματος και να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η είδηση της δολοφονίας του Ντιμίτριε Γιανιτσίεβιτς είναι συνταρακτική, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

«Κανένα κίνητρο δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αφαίρεση της ζωής ενός πολίτη» υπογράμμισε ο κ. Θάτσι προσθέτοντας ότι τα αρμόδια όργανα πρέπει να διαλευκάνουν το συντομότερο δυνατό την υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ντιμίτριε Γιανιτσίεβιτς, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τα πυρά που άνοιξε άγνωστος δράστης εναντίον του, μετά τα μεσάνυχτα, έξω από το σπίτι του στη βόρεια Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.