Μια πυρκαγιά στον ζωολογικό κήπο της Καρλσρούης (Δυτική Γερμανία) προκάλεσε το θάνατο 26 ζώων--πρόβατα, αίγες, μικρόσωμοι γάιδαροι, πόνι και Αλπακά--ενώ ελέφαντες, ιπποπόταμοι και ροζ φλαμίνγκο διασώθηκαν, δήλωσε σήμερα η αστυνομία.

Η πυρκαγιά, ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, κατέστρεψε ολόκληρο το θηριοτροφείο των ζώων, όπου το κοινό μπορούσε να τα χαϊδέψει,, αποδεκατίζοντας χωρίς εξαίρεση όλα τα ζώα, που ήταν κλεισμένα σε ξύλινα σπιτάκια.

Ενώ εκατό πυροσβέστες πάλευαν με τις φλόγες, οι φύλακες του ζωολογικού κήπου απομάκρυναν τα ροζ φλαμίνγκο και τέσσερις ελέφαντες, ο ένας από τους οποίους είχε ελαφρά εγκαύματα.

Τρομοκρατημένοι από την πυρκαγιά, οι δύο ιπποπόταμοι του ζωολογικού κήπου αρχικά παρέμεναν κάτω από το νερό, αναγκάζοντας τους φύλακες να αδειάσουν τελείως το νερό από τη λιμνούλα τους για να τους κάνουν να βγουν.

Εκτός από το θηριοτροφείο των ζώων συντροφιάς που καταστράφηκε ολοσχερώς, ο υπόλοιπος ζωολογικός κήπος ήταν σε θέση να δεχτεί και πάλι τα ζώα του, που είχαν απομακρυνθεί, για να ανοίξει για το κοινό την Κυριακή.