Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με την αστυνομία χθες σε πολλές περιοχές της Αιγύπτου, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Η βία ξέσπασε μια μέρα πριν οι αιγυπτιακές αρχές ανακοινώσουν τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στη χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη με αντικείμενο την έγκριση του νέου Συντάγματος, στο πλαίσιο του σχεδίου πολιτικής μετάβασης στο πολυπληθέστερο έθνος του Αραβικού κόσμου .

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν μια σφαίρα τον βρήκε στο λαιμό στην πόλη Φαγιούμ, νότια του Καΐρου, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στο Ρόιτερς. Τρεις άλλοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην περιοχή του Καΐρου, ανέφεραν επίσης οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Δύο έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς ενώ οι συνθήκες του θανάτου του τρίτου θύματος είναι ασαφείς. Οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συγκρούστηκαν επίσης με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη του Σουέζ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MENA, καθώς και στην Ισμαηλία και σε μια σειρά από συνοικίες στην πρωτεύουσα Κάιρο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Στο κεντρικό Σινά, ένοπλοι προκάλεσαν έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος εφοδιάζει με ενέργεια την όμορη βιομηχανική ζώνη. Κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά από την έκρηξη υπήρξε διακοπή του εφοδιασμού με φυσικό αέριο σε ορισμένα εργοστάσια της περιοχής, σύμφωνα με τις πηγές ασφαλείας. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Χασέμ ελ- Μπεμπλαουί καταδίκασε την επίθεση και υποσχέθηκε να τιμωρήσει αυτά τα εγκλήματα.

Η κρατική εξουσία "κατέρρευσε" σε τμήματα της χερσονήσου του Σινά , μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011, επιτρέποντας σε σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές ομάδες να "καταλάβουν" αυτό το κενό εξουσίας.

Οι φονικές επιθέσεις σε αστυνομικούς και στρατιώτες στη χερσόνησο του Σινά, η οποία συνορεύει με την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, εντάθηκαν αφότου ο στρατός εκδίωξε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μουρσί τον περασμένο Ιούλιο, εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων κατά της διακυβέρνησής του.