Μία νέα μόδα λανσάρουν οι νεόπλουτοι Κινέζοι. Οι εκατομμυριούχοι Κινέζοι δεν θέλουν να τους συνοδεύουν άντρες σωματοφύλακες που δίνουν την εικόνα του μαφιόζου αλλά καλλίγραμμες νεαρές γυναίκες που είναι έτοιμες για όλα και σκληρά εκπαιδευμένες.

Μάλιστα ιδρύθηκαν τον τελευταίο καιρό και αρκετές σχετικές σχολές, όπου εκπαιδεύονται οι επίδοξες «bodyguards».

Και βέβαια ο μισθός που τους δίδουν δεν συγκρίνεται με την πενιχρή αμοιβή που δίδεται στα εργοστάσια της Κίνας ενώ ταυτόχρονα οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ αναβαθμισμένες καθώς συνοδεύουν το αφεντικό τους στα καλύτερα σαλόνια και στα ιδιωτικά τους αεροπλάνα.

Την ίδια ώρα, η παρουσία μίας γυναίκας στο εσωτερικό μίας οικογένειας είναι εικόνα περισσότερο προσιτή, από ότι ένας άγριος «φουσκωτός».

Σύμφωνα με τον Τζεν Γιονγκίνγκ, ιδρυτή μίας τέτοιας σχολής «όσες επιθυμούν να αναλάβουν το δύσκολο έργο της προστασίας, πρέπει να περάσουν από σκληρές δοκιμασίες μέχρι να αποφοιτήσουν από τη σχολή. Πέφτουν στη λάσπη, δέχονται χτυπήματα από τους εκπαιδευτές, παραμένουν στο κρύο για ώρες, μαθαίνουν πολεμικές τέχνες και σκοποβολή. Οι επιδόσεις των γυναικών είναι εντυπωσιακές».

Μία από τις επιτυχούσες, η 22χρονη Γιανγκ Ντογκλάν, η οποία πριν «καταταγεί» στο σώμα, ήταν πωλήτρια καλλυντικών, δήλωσε: «Η ζωή μου πριν ήταν βαρετή. Ονειρευόμουν κάτι περιπετειώδες. Έπειτα από μήνες προπόνησης, λοιπόν, δοκιμασιών στο κρύο και εκπαίδευσης με όπλα, τώρα μπορώ να γίνω ο φύλακας -άγγελος του εργοδότη μου. Κουραστικό; Στην αρχή ήταν δύσκολα. Δεν ήμουν συνηθισμένη στην άσκηση. Όμως, τα κατάφερα».

Την ίδια ώρα, ο Τζεν Γιονγκίνγκ υποστηρίζει πως πίσω από την ανάγκη των γυναικών να γίνουν σωματοφύλακες κρύβεται και η λαχτάρα να γνωρίσουν διασημότητες, αλλά και να αποκτήσουν γρήγορα, αλλά όχι εύκολα, χρήματα.