Οι εκπρόσωποι της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης συνεδριάζουν από το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα αποδεχθούν να συμμετάσχουν, την ερχόμενη εβδομάδα, στην ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2» που έχει ως στόχο την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Η συνεδρίαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Συνασπισμού της αντιπολίτευσης γίνεται κεκλεισμένων των θυρών σε ένα ξενοδοχείο στα προάστια της Κωνσταντινούπολης. Μέλη του Συνασπισμού είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απόφαση θα ληφθεί με ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα.

Η μετριοπαθής αντιπολίτευση εμφανίζεται διχασμένη στην πρόταση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί με τους αντιπροσώπους του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως της ζητούν οι δυτικές και οι αραβικές χώρες που την στηρίζουν.

Η επονομαζόμενη «Γενεύη 2» πρόκειται να αρχίσει την Τετάρτη στο Μοντρέ της Ελβετίας και έχει ως στόχο να βρεθεί μια βιώσιμη πολιτική λύση που θα θέσει τέλος στον πόλεμο από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα 130.000 άνθρωποι.