Διεθνής ιστοσελίδα που ασχολείται με την αγορά ακινήτων σε κάθε γωνιά της γης, έχει αναβαθμίσει την Κύπρο ως χώρα ευκαιριών για την αγορά μονοκατοικιών και όχι μόνο. Οι επισκέπτες της δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αποκτήσουν οίκημα στο νησί της Αφροδίτης, αφού οι τιμές τους έχουν κατρακυλήσει αν και πολλά από αυτά έχουν ανεγερθεί πρόσφατα...

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Κυπριακής εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» , η ιστοσελίδα The MoveChannel.com παρουσιάζει τη χώρα τους ανάμεσα στα 10 κορυφαία κράτη που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των αγοραστών ακινήτων παγκόσμια.

Η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας στα ακίνητα που πωλούνται στη μεγαλόνησο παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2013 μεγάλη άνοδο . Επιπλέον το «Τhe MoveChannel.com» υποστηρίζει ότι συνεχώς αυξάνεται το διεθνές ενδιαφέρον για τα ακίνητα στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το νησί της Αφροδίτης βρέθηκε στη 10η θέση του σχετικού πίνακα, εξασφαλίζοντας το 1,74% των διαδικτυακών αναζητήσεων. Τους τελευταίους μήνες η Κύπρος εκινείτο μεταξύ των θέσεων 6 και 8, ενώ τους πρώτους μήνες μετά τις αποφάσεις του Eurogroup υποχώρησε μέχρι και τη 19η θέση. 

Στο top 10 του πίνακα βρέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η Ελλάδα, η οποία στη συνέχεια υποχώρησε εκ νέου μέχρι και τη 19η θέση, ενώ στην πιο πρόσφατη κατάταξη ανέβηκε στη θέση 16. Η Βόρεια Αμερική διατήρησε την πρωτιά για έκτο συνεχόμενο μήνα, παρόλο που οι αναζητήσεις των ενδιαφερομένων μειώθηκαν στο 12,76% (από 30,9%), ενώ η Ισπανία διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση κατέχοντας μερίδιο 8,67% των αναζητήσεων (από 10,35%).

Η Βραζιλία ανέβηκε στην τρίτη θέση. Ακολουθεί η Πορτογαλία και στη συνέχεια η Γαλλία που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση . Η Αργεντινή ήταν η είσοδος-έκπληξη στη δεκάδα, αφού κέρδισε 18 θέσεις για να φτάσει μέχρι τον αριθμό έξι. Ο Καναδάς ανέβηκε στο νούμερο επτά, ακολουθούμενος από την Τουρκία, την Ταϊλάνδη και, τέλος, την Κύπρο στη δέκατη θέση.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα , πρόκειται για μια σημαντική ιστοσελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα και περισσότερες από 800.000 καταχωρήσεις ακινήτων από 100 και πλέον χώρες.