Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν σήμερα με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής οι Ταλιμπάν σε ένα εστιατόριο της Καμπούλ, υπογραμμίζοντας ότι "δεν υπάρχει καμία δικαιολογία" για την πράξη αυτή. 

"Δεν υπάρχει καμία δυνατή δικαιολογία για την επίθεση αυτή από την οποία σκοτώθηκαν αθώοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί, που εργάζονταν καθημερινά για να βοηθήσουν τον αφγανικό λαό να αποκτήσει ένα καλύτερο μέλλον" σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. 

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες συντάσσονται με τη διεθνή κοινότητα και καταδικάζουν αυτήν την επίθεση των Ταλιμπάν", συνεχίζει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ με την οποία καλούνται οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν "να απαντήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά" σ' αυτήν την επίθεση. 

"Καλούμε για άλλη μια φορά τους Ταλιμπάν να καταθέσουν τα όπλα και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις οι οποίες είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να τερματιστεί ειρηνικά αυτή η σύγκρουση", πρόσθεσε. 

Σχεδόν ταυτόχρονα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε δική του ανακοίνωση, έκανε λόγο για μια "σκαιά επίθεση με στόχο αθώους πολίτες". "Οι τρομοκράτες συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι αδιαφορούν πλήρως για την ανθρώπινη ζωή και για το ειρηνικό μέλλον που επιθυμούν οι Αφγανοί και για το οποίο αγωνίζονται τόσο σκληρά", τονίζεται στην ανακοίνωση αυτή.