Η δημοτικότητα του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ παρέμεινε η ίδια έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και μετά τις πληροφορίες για μια σχέση του με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ που έβαλαν την ιδιωτική ζωή του κάτω από το φως των προβολέων της δημοσιότητας.

Το 22% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε τηλεφωνικά το ινστιτούτο IFOP από τις 10 ως τις 18 Ιανουαρίου για λογαριασμό της εφημερίδας Journal du Dimanche, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τον Ολάντ ως πρόεδρο, ποσοστό ίδιο με ένα μήνα νωρίτερα.

Το ποσοστό παρέμεινε το ίδιο πριν και μετά τη συνέντευξη Τύπου για το2014 που έδωσε ο Ολάντ την περασμένη Τρίτη, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα. Το IFOP πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση σε δείγμα 1.950 προσώπων ηλκίας 18 ετών και άνω.

Τα ποσοστά δημοτικότητας του σοσιαλιστή ηγέτη έχουν βελτιωθεί ελαφρώς έπειτα από μια δημοσκόπηση του Νοεμβρίου που του έδινε 15%, ποσοστό που αποτελεί μεταπολεμικό ρεκόρ χαμηλής δημοτικότητας γάλλου προέδρου. Ωστόσο παραμένουν πολύ κάτω απ' αυτά του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί κατά την ίδια περίοδο της προεδρικής θητείας του, που διήρκεσε από το 2007 ως το 2012.